Білий дім анонсував нові санкції проти Ірану

Білий дім анонсував нові санкції проти Ірану

Крім відновлення санкцій проти Ірану, Сполучені Штати готують додатковий пакет економічних обмежень, який буде оголошений уже наступного тижня.

Про це заявила під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, повідомляє ЄП.

"Ми готуємося запровадити додаткові санкції вже наступного тижня", - сказала офіційний представник адміністрації американського президента.

За її словами, США хочуть бути впевненими "на 100 відсотків", що Іран не отримає доступу до ядерної зброї.

"Як вчора сказав президент, він хотів би бачити, що відбудеться, але ми на 100% хочемо переконатися, що в Ірану немає ядерної зброї. Ми продовжимо здійснювати максимальний тиск, запроваджувати потужні санкції проти них", - додала Сандерс.

Вона окремо підкреслила, що всі обмеження проти Тегерана, які існували раніше, до укладення Іранської ядерної угоди, також будуть поновлені.

У 2015 році Іран погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на полегшення економічних санкцій з боку країн-підписантів угоди.

Президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з угоди. ЄС заявив, що залишається відданим угоді і не збирається виходити з неї, незважаючи на рішення Трампа.

Президент Ірану Хасан Рухані пригрозив відновити збагачення урану у більших, ніж до цього, масштабах, якщо ядерна угода провалиться.