Українська делегація в ООН поділиться досвідом протистояння російській пропаганді

Українська делегація в ООН поділиться досвідом протистояння російській пропаганді

Українська делегація разом з активістами медіа-платформ, які ефективно викривають методи російської пропаганди та інформаційного втручання, 9 травня проведуть в ООН презентацію, щоб поділиться з іншими країнами досвідом протистояння.

Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

"У середу Постійне представництво України при ООН разом з представниками StopFake і VoxUkraine проведуть для держав-членів ООН презентацію на тему пропаганди та фейкових новин як елементів гібридної війни, яку веде Росія проти України та інших держав світу", - зазначив український дипломат.

За його словами, українська делегація розповість про досвід і представить матеріали за понад чотири роки протидії російській агресії в інформаційній сфері.

"Україна отримала чималий досвід та розробила інструменти для боротьби з російською пропагандою і фейками, що може виявитися цікавим для інших країн, адже Росія через свою дезінформацію намагається впливати на внутрішню ситуацію в різних частинах світу", - зауважив Олег Ніколенко.

Речник Української місії при ООН також повідомив, що засідання 9 травня має на меті, в тому числі, обговорення можливостей для посилення ролі ООН у створенні глобальної політики боротьби з фейками та пропагандою.