Політична криза в Італії: переговори щодо створення коаліції зазнали невдачі

Політична криза в Італії: переговори щодо створення коаліції зазнали невдачі

Італійські переговори щодо створення коаліції виявились безрезультатними, залишивши країну перед новими виборами або нейтральним урядовцями до кінця року.

Про це повідомив сайт BBC.

Президент Італії Серджо Матарелла заявив, що є лише два варіанти вирішення ситуації в країні після невдалих переговорів, адже жодна потенційна коаліція не набрала достатньої кількості голосів для формування уряду на загальних виборах 4 березня.

"Ми не можемо більше чекати. Нехай партії вирішують по своїй волі, чи вони нададуть повні повноваження уряду, інакше нові вибори відбудуться в липні або восени",– сказав президент.

Серджо Матерелла зазначив, що у нинішнього уряду закінчився термін повноважень і попередив, якщо найближчим часом не буде сформовано уряд, то дострокові вибори призначать вже у липні. Своїх політичних союзників про дочасні вибори попередив і Сільвіо Берлусконі.

За два місяці політичної кризи в Італії заморожено прийняття бюджету на 2019 рік, а на другий план вступила зовнішня політика. Якщо партії не зможуть дійти згоди, то в найближчі місяці нейтральна влада буде працювати до проведення дострокових виборів, прокоментував Серджо Матарелла.

Президент Італії також додав, що такий уряд діятиме до кінця року, а потім розпускатиметься до виборів, які відбудуться на початку 2019 року.