Українцям пообіцяли літню спеку

Українцям пообіцяли літню спеку

Цьогоріч літо в Україні буде спекотним і посушливим, температура повітря України влітку буде вищою від норми.

Про це повідомив голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує "Радіо Свобода".

"У червні ми очікуємо, що температура повітря буде вищою за норму 1 - 1,5 градуса на всій території України. У липні аналогічна ситуація. Лише на Прикарпатті це відхилення буде ще більшим - від 2 до 2,5 градуса. Аналогічна ситуація в серпні. Найбільше відхилення температури повітря в позитивний бік чекаємо в західних областях України, але і на іншій території він до 1,5 градуса вище норми", - розповів Кульбіда.

Він додав, що впродовж усього літнього періоду виникнення надзвичайної пожежної небезпеки на всій території можна вважати гарантованим.

Синоптик наголосив, що нерівномірність випадіння опадів спостерігатиметься по всій Україні. Вже нині зростає кількість і тривалість періодів посушливої та жаркої погоди, в більшості регіонів України розпочалися грунтова і повітряна засуха, заявив Кульбіда.

Нагадаємо, за даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, квітень став найтеплішим у Києві за всю історію спостережень, які розпочалися в 1881 році.