СБУ застерігає: будьте пильними!

СБУ застерігає: будьте пильними!

Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування спецслужбами країни-агресора жительки Кропивницького.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що мешканка обласного центру поїхала в Донецьк, щоб відвідати своїх родичів. На тимчасово непідконтрольній українській владі території жінку затримали співробітники ФСБ. Погрожуючи їй та близьким фізичною розправою, представники іноземної спецслужби спробували схилити громадянку України до таємної співпраці. Від неї вимагали регулярно звітувати про діяльність державної установи, в якій вона працює у Кропивницькому", - йдеться у повідомленні.

Повернувшись додому, жінка одразу звернулася до СБУ і надала свідчення щодо обставин її вербування та поставлених перед нею завдань.

Нагадаємо, згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України державна зрада карається позбавленням волі на строк до 15 років. Враховуючи добровільну заяву громадянки про свій зв’язок із вербувальниками, суд звільнив її від кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України закликає українців бути пильними і в разі контактування з представниками іноземних спецслужб негайно повідомляти про такі факти СБУ.