Внаслідок вибухів на арсеналі у Балаклії ніхто не постраждав (аудіо)

Внаслідок вибухів на арсеналі у Балаклії ніхто не постраждав (аудіо)

На території військових складів у Балаклії, де 3 травня розпочались вибухи, з березня минулого року і дотепер велися розмінування і знешкодження боєприпасів. Про це повідомили сьогодні на брифінгу представники Міністерства оборони.

Нагадаємо, торік, 23 березня в арсеналі Міністерства оборони поблизу Балаклії сталися вибухи боєприпасів, внаслідок чого довелося евакуювати частину місцевого населення. Кілька днів тому - третього травня - через займання сухої трави на території складу знову почалися вибухи. Як повідомили сьогодні представники Міністерства оборони, осередки пожежі локалізовані і військові продовжать розмінування.

Розповідає Володимир Задворний:

"Роботи із розмінування почалися одразу після надзвичайної події минулого року в Балаклії, розповідає начальник головного управління оперативного забезпечення Збройних сил Микола Шевцов. Спочатку від вибухонебезпечних предметів звільнили адміністративну територію. Більша за розміром технічна територія, де безпосередньо розташовані склади боєприпасів, теж розміновувалась і дотепер більша її частина звільнена від вибухонебезпечних предметів. Говорить Микола Шевцов.

Очищення території від боєприпасів тривало з березня до кінця грудня минулого року, потім у цих роботах довелося зробити перерву, повідомив начальник головного управління оперативного забезпечення Збройних сил генерал-лейтенант Микола Кравчук.

Для приборкання пожежі, що виникла третього травня, було залучено понад сто осіб особового складу, 34 одиниці техніки, а також літаки державної служби із надзвичайних ситуацій. Завдяки цьому, каже Микола Шевцов, на вечір третього травня осередки пожеж були локалізовані. За його словами, ніхто з військових і цивільного населення внаслідок вибухів на арсеналі у Балаклії не постраждав. Роботи із розмінування тривають".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!