Україна скасувала бойкот російських змагань

Україна скасувала бойкот російських змагань

Президент Міжнародного Олімпійського комітету (МОК) Томас Бах розповів про те, що на офіційному рівні Україна більше не бойкотує спортивні змагання, які проходять в Росії.

Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

За його словами, МОК провів переговори з українським урядом, який раніше заборонив своїм спортсменам брати участь у турнірах у Росії. Після переговорів між МОК і Україною, указ скасували.

Наприклад, збірній України з біатлону довелося пропустити етап Кубка світу в Тюмені. А чемпіон світу з боротьби Жан Беленюк пропустив чемпіонат світу.

"Нам довелося вирішувати питання про збільшення кількості країн, що потребують бойкоту спортивних заходів з політичних мотивів. Деякі уряди зловживають спортом у своїх  цілях. Це суперечить цінностям спорту та Олімпійських ігор, які налагоджують контакт між людьми і об'єднує їх, незалежно від політичних переконань. Ці бойкоти суперечать нашим основним цінностям. Ми тут, щоб уважно стежити за цим і діяти", - заявив Томас Бах.

Нагадаємо, заборона на участь у змаганнях і підготовчих зборів у Росії почав діяти в Україні з 14 березня. Ініціатор закону - міністр молоді та спорту Ігор Жданов.