Суд призначив домашній арешт трьом підозрюваним у нападі на нардепа Найєма

Суд призначив домашній арешт трьом підозрюваним у нападі на нардепа Найєма

Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту трьом підозрюваних у нападі на народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафу Найєма в центрі Києва 30 квітня.

Про це повідомили  у прес-службі прокуратури м.Києва, - інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

Цілодобовий домашній арешт обрав суд громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Він перебуває на території України з 2 квітня 2018 року і має посвідку на тимчасове проживання.
https://ua.interfax.com.ua/news/general/502852.html

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час обрав суд громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, який тимчасово не працює. За інформацією прокуратури, він перебуває на території України з 16 квітня 2018 року і має посвідку на тимчасове проживання на території України з метою працевлаштування.

Третього підозрюваного в нападі на нардепа М.Найєма - громадянину України Саїтову Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (непрацюючий), суд також обрав домашній арешт у нічний час.

Раніше 2 травня Шевченківський районний суд м.Києва задовольнив клопотання прокурора і надав дозвіл на затримання одного з підозрюваних у нападі на М.Найєма, з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва унаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). "Кубик на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що у нього більше прав і спробував підрізати. Я таке не люблю... Загалом, перегородив дорогу. Почалася суперечка. Викликав 102. Водій і пасажир кубика помінялися місцями і вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, осіб четверо-п'ятеро. Перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою - дали в щелепу, далі якийсь час пам'ятаю нечітко; наздогнати не вийшло. Тепер у лікарні", - написав сам М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок ввечері.

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що внаслідок інциденту М. Наєм дістав легких тілесних ушкоджень.