В Естонії розпочалися військові навчання НАТО

В Естонії розпочалися військові навчання НАТО

Зазначається, що у навчаннях візьмуть участь більше 15 000 військовослужбовців та працівників силових служб.

Про це повідомляє Тиждень.

В Естонії у середу, 2 травня, розпочалися найбільші в історії країни військові навчання Північноатлантичного альянсу під назвою "Їжак-2018" (Siil 2018), які триватимуть до 14 травня.

Зазначається, що у навчаннях візьмуть участь більше 15 000 військовослужбовців та працівників силових служб.

Зокрема, у маневрах візьмуть участь військові з Великої Британії, США, Данії, Німеччини, Польщі, Франції, Латвії, Литви, Бельгії, Канади, Фінляндії, Швеції, Грузії, України та Ірландії.

Наголошується, що за сценарієм навчань противником виступить вигадана держава Мурінус, яке спробує дестабілізувати ситуацію в Естонії і викликати розкол між державами-членами Альянсу.

Так, основний акцент буде зроблений на здатності забезпечити безпеку і захист населення в будь-якій ситуації

Нагадаємо, 1 травня винищувачі Великої Британії Typhoon розпочали місію повітряної поліції НАТО над Чорним морем.   Зазначається, що під час церемонії на авіабазі Міхаїла Когалнічану на півдні Румунії провідні офіційні особи з НАТО надали акредитацію британським винищувачам на участь у місії з посилення авіаційної поліції над Чорним морем. Так, британські винищувачі будуть працювати разом з румунськими ВПС, флот яких складається з винищувачів МіГ-21 та F-16.

Раніше на полігоні на узбережжі Азовського моря відбулися найбільші у 2018 році тактико-спеціальні навчання з залученням артилерії, авіації і броньованої та колісної техніки. У тактико-спеціальних тренуваннях взяли участь понад 500 військовослужбовців та близько 200 одиниць різноманітної техніки