У Китаї вперше в історії впали продажі смартфонів

У Китаї вперше в історії впали продажі смартфонів

Продажі смартфонів у Китаї в першому кварталі знизилися на 21% до 91 млн штук.

Такі дані навела дослідна компанії Canalys, повідомляє expres.ua

Це найнижчий показник з 2013 року і найзначніше зниження за всю історію. Аналітики Canalys прогнозують, що падіння продажів смартфонів у Китаї продовжиться, хоча навряд чи зниження надалі буде настільки значним. Правда, у другому кварталі продажі смартфонів у Китаї, швидше за все, дещо зростуть.

Ситуація на китайському ринку відповідає загальносвітовій тенденції: у минулому році вперше за всю історію відбулося зниження продажів смартфонів - на 4%. Таке зниження відображає природне насичення ринку смартфонів і відсутність великої кількості цікавих споживачам новинок.

Продажі знизилися у восьми з десяти лідерів з продажу в Китаї. На першому місці як і раніше знаходиться Huawei, наростивши частку до 24% і будучи одним із двох виробників, що трохи збільшили постачання в першому кварталі. На другому місці знаходиться компанія Oppo (19%), на третьому - Vivo (17%), четверте місце займає Xiaomi (13%), якій, зосередившись на продажах бюджетних смартфонів, вдалося у першому кварталі наростити поставки на 37%. Єдиний іноземний виробник, що входить в топ-5, - Apple, при цьому вона перемістилася з четвертого місця на п'яте.