Розвідка США не знайшла доказів зв'язків Трампа з Росією

Розвідка США не знайшла доказів зв'язків Трампа з Росією

Комітет розвідки США не знайшов жодних доказів того, що президентська кампанія Дональда Трампа у 2016 році мала зв’язки з Росією.

Проте представники Демократичної партії, що перебувають в опозиції до Трампа, з таким висновком не згідні, повідомляє "The New York Times".

"Жодних доказів, що кампанія Трампа була у змові чи координувалася з Росією. Тотальне полювання на відьом! Цьому треба покласти край негайно!", - прокоментував доповідь сам Трамп.

Зазначимо, що більш як на 200 сторінках документа містяться твердження про те, що Росія з 2015 року вела кампанію по підриву президентських виборів США, зокрема, Москва втручалася у вибори за допомогою кібератак, соціальних мереж, посередників і державних ЗМІ.

У документі зазначено, що Росія може продовжити підрив західних демократій, підігріваючи соціальні проблеми і політичну нестабільність у світі. Документ був прийнятий 22 березня і підписаний головою комітету Девіном Нюнесом.

Після публікації цього звіту демократи звинуватили республіканців у передчасному завершенні розслідування цієї справи та в тому, що не змогли провести його з суворою відповідністю до усіх належних правил.