Конкурс громадських проектів стартував у столиці (аудіо)

Конкурс громадських проектів стартував у столиці (аудіо)

Відкрито реєстрацію громадських ініціатив на 2019-й рік, з яких будуть обрані ті, що будуть профінансовані зі столичного бюджету.

Реєстрація триватиме до 6-го червня, повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві заступник міського голови Володимир Прокопів. За його словами, на реалізацію громадських проектів у міському бюджеті буде закладено 150 мільйонів гривень.

Проекти можна подавати, зокрема, за напрямами: безпека, дороги і транспорт, комунальне господарство, енергоефективність, культура і туризм, освіта.

Після експертизи упродовж серпня і вересня триватиме голосування, а наприкінці вересня будуть визначені проекти-переможці. Серед цьогорічних новацій — можливість долучати спонсорів до Громадського бюджету, окрім цього передбачено стимулювання доброчесності громадської активності, - говорить Володимир Прокопів.

Прослухати

У Києві бюджет громадських ініціатив було запроваджено на початку 2017-го року. Полягає він у тому, що жителі міста шляхом голосування самі обирають, на що витрачати бюджетні кошти міста.

Серед переможців першого громадського бюджету - Артем Стельмашов, який запропонував проект креативного простору неформальної освіти в одній із бібліотек Солом"янського району Києва.

Проект був реалізований, а всі торги здійснювалися в системі "Прозорро", розповів Українському радіо Артем Стельмашов. Пізніше він став начальником відділу з питань місцевого самоврядування секретаріату Київської міської ради.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!