21 штат у США постраждав від хакерських атак РФ

21 штат у США постраждав від хакерських атак РФ

Щонайменше в 21 американському штаті було підтверджено хакерське втручання з боку РФ напередодні президентських виборів 2016 року.

Про це заявила керівник відділу кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки США Джанет Манфра,  - передає "Українська правда" з посиланням на видання The Hill.

Міністерство має достатньо підстав, щоб підтвердити активність, яка охоплювала 21 штат - це підтвердили сенсори в державних системах, а також інформація, надана розвідувальним співтовариством", - підкреслила Манфра під час слухань у Сенатському комітеті із питань внутрішньої безпеки.

Вона висловила припущення, що метою російської активності була більшість американських штатів.

"У більшості випадків, проаналізованих міністерством, хакери шукали слабкості систем, а не намагались втрутитись у їх роботу. Лише незначна кількість систем зазнали прямих втручань", - зауважила представник Міністерства внутрішньої безпеки США.

"Безпека виборів у США є провідним національним інтересом та пріоритетом нашого відомства. Міністерство агресивно працює над запобіганням втручанню у майбутні вибори. Ми не можемо дозволити повторення цього", - наголосила Манфра.

Як повідомив адміністратор комісії з виборів Вісконсіна Майкл Хаас, хакери були націлені на електронну систему реєстрації виборців.

При цьому наголошується, що хакери не змогли досягти своєї мети.