Влітку в Києві з’явиться система велопрокату

Влітку в Києві з’явиться система велопрокату

Кияни та гості столиці зможуть скористатися велосипедом і повернути його до будь-якого пункту прокату, встановленого в місті.

Про це заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, інформують Економічні відомості.

“Перевага байкшерингу в тому, що кияни та гості столиці зможуть скористатися велосипедом і повернути його до будь-якого пункт прокату, встановленого в місті”, – пояснив він.

Загалом у столиці планують встановити близько 300 пунктів прокату велосипедів.

“Компанії, що здійснюватимуть встановлення таких пунктів велопрокату в Києві, обиратимуть на інвестиційному конкурсі, проте на це потрібно більше часу”, – пояснили в департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Куратор велосипедних питань Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Ганна Даниленко розповіла, якими будуть обіцяні пункти прокату.

“Вeлопарковки будуть бeз стійок, вeлосипeди обладнано GPS і блокуватимуться замком на задньому колeсі. Така систeма нe потребує встановлення додаткових стійок, тому її легко реалізувати”, – розповіла вона.

Стоянки матимуть площу 4-8 кв. м, будуть позначені фарбою й обладнані інформаційним стeндом. Хоча система не передбачатиме стійок, такі паркувальні майданчики потрібні, щоб вeлосіпeди нe були хаотично розкидані по місту. Система велопрокату спочатку буде розрахована до 300 таких парковок. Усе залежатиме від результатів конкурсу.

Також цього року на розвиток велоінфраструктури з бюджету міста виділено 50 млн грн. Ці кошти підуть на відновлення та добудову веломаршруту “Троєщина – Центр” і на проектування 3 магістральних велошляхів, які міська влада визначила як першочергові: “Оболонь – Поділ”, “Солом’янка – Центр”, “Виноградар – Центр”.