Facebook видалив два мільйони "терористичних" постів за три місяці

Facebook видалив два мільйони "терористичних" постів за три місяці

У першому кварталі 2018 року в соцмережі Facebook були виявлені 1,9 мільйона постів, пов'язаних з терористичними угрупованнями "Ісламська держава".

Про це повідомила компанія 23 квітня, передає Depo.ua.

Ця цифра вдвічі вища за показник попереднього кварталу. Більшість з цих посиів були видалені, деякі забезпечені відповідними попередженнями.

Прикметно, що 99% такого контенту було виявлено спеціальною програмою. У Facebook кажуть, що в середньому екстремістські пости доступні на платформі менше однієї хвилини. Пошуком екстремістських публікацій і коментарів займається спеціальний відділ, створений в червні 2017 року. Наразі ньому працюють близько 200 людей.

Одночасно керівництво Facebook вперше повідомило, як саме визначає "тероризм". Компанія вважає терористичними "всі неурядові організації, які здійснюють навмисні силові дії щодо людей або власності заради залякування цивільного населення, уряду або міжнародної організації, а також досягнення політичних, релігійних або ідеологічних цілей". Раніше було невідомо, за якими критеріями Facebook визнає пости екстремістськими.

Нагадаємо, 17 березня у Facebook заблокували роботу аналітичної компанії Cambridge Analytica і пов'язану з нею консалтингову фірму Strategic Communication Laboratories, які допомогли Дональду Трампу перемогти на президентських виборах у США в 2016 році.

Федеральна торговельна комісія США розпочала відкрите непублічне розслідування проти компанії Facebook.

У Facebook заявили, що Cambridge Analytica, ймовірно, незаконно отримала доступ до даних близько 87 мільйонів користувачів, а не 50 мільйонів, як повідомлялось раніше.