Майкл Помпео може стати новим держсекретарем США

Майкл Помпео може стати новим держсекретарем США

Комітет у закордонних справах Сенату США рекомендував затвердити кандидатуру Майкла Помпео, висунутого президентом Дональдом Трампом на посаду держсекретаря.

Про це повідомляє ЄП.

На засіданні комітету виникли складнощі через відсутність одного з сенаторів-республіканців Джонні Айзексона. Відповідно до правил Сенату, член комітету, що не присутній на засіданні, не може голосувати.

Голова комітету запропонував кожному з присутніх висловитися про главу ЦРУ в надії, що Айзексон все ж встигне до початку голосування, але пізніше стало відомо, що він прибуде до Вашингтона тільки пізно вночі.

Сенатор-республіканець Ренд Пол раніше висловлювався проти кандидатури Помпео, але незадовго до початку засідання переглянув свою позицію і прийняв рішення підтримати його.

В результаті комітет схвалив кандидатуру Помпео 11 голосами проти 9. Лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що є достатньо голосів, щоб підтримати кандидатуру Помпео на цьому тижні. Це дозволить новому держсекретареві взяти участь в саміті НАТО в п'ятницю.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп звільнив державного секретаря Рекса Тіллерсона і запропонував замінити його директором ЦРУ Майком Помпео.

Перший заступник державного секретаря США Джон Салліван з 1 квітня став виконувачем обов'язків голови Державного департаменту, поки процедуру затвердження на посаду не пройде Помпео.