На Буковині сім'ї скасували субсидії через купівлю iPhone

На Буковині сім'ї скасували субсидії через купівлю iPhone

У Чернівецькій області сім’ю позбавили субсидії через купівлю гаджетів Apple на загальну суму в 189 тис. грн.

Про це пишуть Фінанси.

В Україні з лютого 2016 року діє порядок верифікації достовірності даних, які громадяни надають для отримання пільг та соціальних виплат. Згідно з документом, банки та інші фінустанови можуть подавати дані про рахунки і операції членів сімей, які отримують субсидії.

Якщо в процесі верифікації виявляється, що сім’я надала недостовірну інформацію, субсидію можуть зупинити. Про факти таких невідповідностей даних Мінфін щомісяця повідомляє місцевим департаментам соцзахисту.

На початку квітня в Чернівецьку область надійшла розсилка від Мінфіну, яка стосувалася надання адресних субсидій з оплати житла і комунальних послуг. У ній було зазначено, що серед одержувачів субсидії значиться сім’я, що проживає в Заставнівському районі Чернівецької області, яка купувала дорогі гаджети.

"При обробці списків осіб, які здійснювали купівлю нерухомості, земельних ділянок, товарів на суму понад 50 тис. грн, встановлено, що у Заставнівському районі призначено субсидію особі, в сім’ї якої здійснена купівля товарів компанії Apple на суму 189 000 грн", – повідомили Департамент соціального захисту населення ЧОДА.