У Росії допустили припинення авіасполучення зі США

У Росії допустили припинення авіасполучення зі США

У Міністерстві закордонних справ Росії не виключили припинення авіаційного сполучення з США через складність отримання американських віз.

Про це йдеться у заяві МЗС Російської Федерації, пише Громадське.

"Ситуація з видачею американських віз в Росії вкрай гнітюча. Офіційний термін очікування візової співбесіди…нещодавно розтягнули до 250 днів, тобто 8 місяців. Іншими словами, звертатися за візами стає безглуздо", — заявили у російському закордонному відомстві.

Росія звинуватила Вашингтон у "свідомій навмисній візовій блокаді, як додаткового важелю тиску".

"Уже навіть не можна виключити, що наші країни залишаться без авіаційного сполучення. "Аерофлот", який єдиний здійснює регулярні рейси між Росією і США, може бути змушений їх припинити, адже екіпажі відчувають зростаючі труднощі з отриманням американських віз", — заявили в МЗС.

У серпні 2017 року посольство США в Росії призупинило видачу неімміграційних віз у російських регіонах. Зазначимо, що візи росіянам видавалися, однак лише в посольстві у Москві.

Таке рішення з боку США було пов’язане з обмеженням числа співробітників американської дипмісії  в Росії на вимогу Кремля.

30 липня президент Росії Володимир Путін заявив, що 755  американських дипломатів мають залишити РФ.

Пізніше в США заявили, що готують заходи у відповідь на висилання американських дипломатів з РФ.

Дональд Трамп подякував Путіну за те, що вислали з Росії американських дипломатів, оскільки це дозволить "зекономити багато грошей".

У грудні 2017-го США заявили, що американські консульства в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці відновлять видачу віз росіянам.