У столиці вилучили цілий арсенал зброї

У столиці вилучили цілий арсенал зброї

Працівники Служби безпеки і Нацполіції викрили злочинне угруповання, яке займалося нелегальним продажем зброї.

Про це заявив під час прес-конференції заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє сайт СБУ..

"18 квітня Служба безпеки спільно з Нацполіцією викрили злочинну організацію, яка із задіянням спільників з-за кордону спеціалізувалася на незаконному ввезенні в Україну зброї іноземного виробництва. Мова йде про міжнародне угрупування, яке діяло в межах України та країн ЄС. У ході проведення слідства було встановлено, що мешканець Києва налагодив канал постачання запчастин до пістолетів і автоматів "Глок", "Кольт", "Браунінг", "Вальтер" та інших зі США і країн ЄС", - зазначив він.

За словами Кононенка, розібрана на запчастини зброя кур'єрами ввозилася до України. Потім її збирали у спеціальних майстернях в столиці, приводили до бойового стану та у разі необхідності споряджали глушниками і продавали. За оцінками фахівців, вартість однієї такої одиниці зброї на "чорному ринку" сягала 2300 - 2500 євро.

З метою документування злочинної діяльності та встановлення всіх задіяних осіб співробітники СБУ провели дві оперативні закупівлі, під час яких було придбано пістолети "Глок" і "Браунінг". Під час другої закупівлі організатора каналу було затримано та повідомлено про підозру.

У результаті обшуків у 7 помешканнях і 6 автомобілях із незаконного обігу вилучено 3 кулемети, 3 автомати, 2 гвинтівки, 7 пістолетів-кулеметів, 30 пістолетів та револьверів, 8 гранатометів, 32 гранати, 5 мін, 3240 набоїв та комплект деталей для складання ще 49 пістолетів, поінформував заступник голови СБУ.

Додамо, для документування протиправної діяльності злочинної групи правоохоронцям знадобилося 4 місяці.