Кабмін відновив фінансування "теплих кредитів"

Кабмін відновив фінансування "теплих кредитів"

Отримати "теплий кредит" можна в державних "Ощадбанку", "Укргазбанку" і "Приватбанку".

Про це інформує УНІАН.

"Згідно з повідомленням прес-служби Держенергоефективності, бажаючі провести енергомодернізацію свого житла отримали можливість скористатися держпрограмою з 18 квітня цього року. В 2018 році Уряд виділив 400 мільйонів гривень на компенсації за "теплими кредитами", з яких 190 мільйонів гривень - для ОСББ", - йдеться в повідомленні.

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади. На сьогодні діє 128 місцевих програм здешевлення "теплих кредитів", зокрема, у 18 регіонах, 48 районах і 62 містах. Також повідомляється, що з початку дії програми - у жовтні 2014 року - програмою скористалися понад 400 тисяч сімей, які залучили понад 5 мільярдів гривень "теплих кредитів".

Нагадаємо, у Держбюджеті на 2018 рік передбачено 2 мільярда гривень на програми з енергоефективності: 400 мільйонів гривень на програму "теплих" кредитів, 1,6 мільярда - на Фонд енергоефективності. За оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми "теплих" кредитів становить 1,9 мільярда гривень.