Україна посилюватиме партнерство з Туреччиною

Україна посилюватиме партнерство з Туреччиною

Україна зацікавлена в інтенсифікації розвитку українсько-турецького стратегічного партнерства для досягнення конкретних результатів в обох державах.

Про це Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час зустрічі з головою Комітету з питань зовнішньої політики Великих національних зборів Туреччини Волканом Бозкиром, повідомляє Урядовий портал.

"Україна зацікавлена в інтенсифікації розвитку українсько-турецького стратегічного партнерства, спрямованого на досягнення вагомих конкретних результатів в інтересах наших держав. Особливу роль у цьому має відігравати співпраця на рівні парламентів обох країн", - зазначила Віце-прем'єр-міністр.

Сторони обговорили стан та перспективи співпраці України і Туреччини. Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що Україна задоволена високою динамікою політичного діалогу між нашими країнами на всіх рівнях і сподівається на його посилення.
Вона також підкреслила важливість підтримки Туреччиною територіальної цілісності та незалежності України.

Климпуш-Цинцадзе подякувала Туреччині за підтримку як в ООН, так і в ПАРЄ у питанні захисту прав кримських татар, а також за особисту роль президента Реджепа Таїпа Ердогана у звільненні двох видатних представників кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що Україна розраховує на підтримку Туреччини під час прийняття рішення у штаб-квартирі НАТО щодо проведення засідання Комісії "Україна - НАТО" на рівні глав держав та урядів у рамках Брюсельського саміту НАТО.

У свою чергу, Волкан Бозкир підтвердив, що його країна і надалі залишатиметься надійним партнером України, і висловив задоволення тим рівнем діалогу, який нині є між державами. Він наголосив, що Туреччина не визнає анексію Криму, а також зацікавлена в успішній реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.