Жителі Черкас потерпають від танення снігу

Жителі Черкас потерпають від танення снігу

У Черкасах досі не можуть оговтатись від сніжного березня.

Тала вода не стікає у Дніпро, а застоюється та заповнює підвали, передає 24tv.ua.

Подекуди рівень затоплень сягає півметра. А все, що місцеві зберігають у своїх погребах, плаває на поверхні. Люди скаржаться, що така проблема існує вже не перший рік, а чиновники кажуть, що до них по допомогу ніхто не звертався.

Люди говорять: погреби та підвали наповнюються водою, адже місцева річка перегороджена насипами-під’їздами до будинків. У Черкаській мерії кажуть: причини підтоплень не лише у насипах. Проблеми почались одразу після будівництва Кременчуцького водосховища у 60-х.

Для запобігання підтопленню збудували дренажну канаву та перехід цих річок шляхом утворення каналізації липневої, але, згідно з даними районного правління водних ресурсів, на цій території було заборонено будівництво споруд зі створенням підвальних приміщень. Скарг від жителів району не надходило,
зазначив в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Сергій Танюк.

Вирішити ситуацію може будівництво насосної станції, так кажуть у міськраді. Але для цього місцевим жителям необхідно звернутися зі скаргами у департамент ЖКГ, і тільки тоді фахівці почнуть досліджувати цю проблему.