МВФ прогнозує падіння економіки Росії

МВФ прогнозує падіння економіки Росії

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП Російської Федерації в 2018 році на рівні 1,7% зі спадом до 1,5% в 2019 році. При цьому експерти не враховують можливого впливу нових санкцій США на Росію.

Про це йшлося під час прес-конференції у вівторок у Вашингтоні, під час презентації нового огляду МВФ "Перспективи світової економіки", повідомляє  Укрінформ.

В огляді, зокрема, зазначається, що зростання реального ВВП Росії в 2017 році становило 1,5% (зростання ВВП України цього ж року в МВФ оцінили у 2,5%). У Фонді спрогнозували підвищення російського ВВП в 2018 році до 1,7% та його падіння до 1,5% в 2019 році. Як зауважив під час прес-конференції головний економіст, економічний радник МВФ Моріс Обстфельд, у Фонді ще не оцінювали можливого впливу від останніх санкцій США проти Росії.

"Я думаю, ще занадто рано оцінювати вплив санкцій проти Росії. Ми, безумовно, бачили реакцію на ринках активів", - прокоментував ситуацію Обстфельд. Він також зазначив, що наслідки нових обмежень, скоріше за все, будуть відчутними, у тому числі серед близьких економічних партнерів Росії, "зокрема, країн СНД". Тим не менше, він ще раз наголосив, що поки зарано оцінювати можливий вплив.

Нагадаємо, 6 квітня США ввели нові санкції проти цілого списку фізичних та юридичних осіб. Нові обмеження дестабілізували певною мірою ринок активів та курс національної валюти.