Канада прагне вільної торгівлі з Великою Британією

Канада прагне вільної торгівлі з Великою Британією

Канада готова розпочати переговори із Великою Британією про створення вільної торгівлі негайно після завершення Brexit.

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC.

"Чиновники стверджують, що Канада прагне розпочати офіційні торговельні перемовини із Об’єднаним королівством "наступного ж дня" після завершення процесу виходу Великої Британії із ЄС наступного березня", - йдеться у матеріалі.

Як приклад, Канада має на меті використати чинну угоду про вільну торгівлю із ЄС,  процес ратифікації якої країнами-членами триває.

"Минулого року двостороння торгівля між Канадою та Об’єднаним королівством перевищила 26.5 млрд дол. Таким чином, Велика Британія стала п'ятим торговельним партнером Канади", - пише СВС.

За даними видання, торговельні питання стануть одними із головних, що обговорюватимуться під час зустрічі Джастіна Трюдо із Терезою Мей сьогодні в Лондоні.

"Джерела запевняють, що Трюдо хоче запевнити британських підприємців, що канадський уряд бачить угоду про вільну торгівлю із Великою Британією своїм пріоритетом", - підсумовує СВС.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо перебуває із дводенним візитом у Великій Британії, у рамках якого в нього заплановані зустрічі із королевою Єлизаветою ІІ, політичним керівництвом країни, бізнесовими колами та участь у кількох круглих столах з представниками недержавних організацій.