В Україні зросло поголів'я птиці

В Україні зросло поголів'я птиці

Станом на 1 квітня 2018 року поголів'я великої рогатої худоби становило майже 3,86 млн голів. Проти 2017 року поголів’я скоротилося на 4,5%. При цьому зросло поголів’я птиці на 1,2%.

Про це повідомили в Державній службі статистики, - передає УНН.

У березні поголів’я свиней зменшилося на 8,1% — до 6,135 млн голів, овець та кіз — на 4,1%, до 1,516 млн голів. При цьому зросло поголів’я птиці на 1,2%, до 197,557 млн ​​голів.

“Курятина — найпопулярніший м’ясний продукт в Україні, і вкрай важливо стримати ціни на внутрішньому ринку. З початку року курятина демонструє позитивну динаміку. Ціни не тільки стабілізувалися, а і б’ють рекорди зі спаду на фоні інших видів м’яса”, — повідомив економічний експерт Павло Мороз.

Багато в чому це заслуга державних програм підтримки тваринників, впевнений він.

“У 2017 році МВФ запропонував Україні запустити механізм дотацій замість спецрежиму пільгового оподаткування. Було запропоновано видавати дотацію агрокомпаній залежно від суми сплачених податків.

У структурі тваринництва птахівники займають більше половини ринку, відповідно, і дотації вони отримали хороші. Це дозволило їм повернути гроші в оборот, наростити поголів’я і стабілізувати ціни на внутрішньому ринку. У сфері великої рогатої худоби справи йдуть гірше.

Нагадаємо, Марокко відкрило ринок для української курятини.