ПФУ отримав нову серверну систему (аудіо)

ПФУ отримав нову серверну систему (аудіо)

Відстежувати пенсії в онлайн-режимі у захищеній системі — таку змогу надасть українським пенсіонерам серверна система "Oracle", що її сьогодні передало Пенсійному Фонду Агенство США з міжнародного розвитку USAID.

Система включає обчислювальні потужності, необхідні для централізації пенсійних даних, зберігання та обробки їх у захищеному середовищі, а також дозволить швидко та надійно здійснювати пенсійні виплати, каже Голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний.

З подробицями Катерина Шевцова:

"Подати заяву на призначення пенсії, або її перерахунок, одержати довідку про її розмір - це частина функцій, що будуть доступні після запровадження в дію серверної системи у Пенсійному фонді, розповів Голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний. За його словами, це обладнання ще й може зберігати величезний обсяг інформації про пенсіонерів і про тих, хто працює.

Проект USAID "Трансформація фінансового сектору" підтримує, серед іншого, реформування фінансового сектору в країні та сприяє підвищенню довіри до банків, займається інформаційно- освітньою роботи серед населення з метою залучення їх до фінансових ринків, сказав керівник проекту USAID Роберт Бонд.

Цей сервер допоможе Пенсійному фонду мати свій ВЕБ-портал, яким можуть користуватися пенсіонери у режимі он-лайн. Це частина нашого зобов"язання допомогти українцям мати краще життя після виходу на пенсію, сказав Роберт Бонд.

Щодо інших аспектів пенсійного забезпечення, то міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що перерахунок виплат військовим пенсіонерам буде завершено до кінця цього місяця".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!