Загострення в зоні АТО

Загострення в зоні АТО

Загострення в зоні АТО: за добу бойовики 52 рази відкривали вогонь, один військовий загинув, ще 5 -травмовані.

За минулу добу, 16 квітня, бойовики 52 рази обстріляли позиції сил АТО – 1 український військовий загинув, ще 5 – травмовані. Про це у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, - передає Уніан.

На Луганському напрямку з забороненої 152 122 мм артилерії, мінометів калібру 82 мм і гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ біля Зайцевого.

"Крім цього, агресор застосував озброєння БМП та гранатомети по українських укріпленнях під Луганським, гранатомети – неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети – в районі Станиці Луганської та Новолуганського", – йдеться у звіті.

"На Донецькому напрямку із заборонених 120 та 82 мм мінометів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів обстріляні захисники Пісків. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по оборонцях Водяного, Мар’їнки, Верхньоторецького, Авдіївки, Шахти "Бутівка", Гнутового, Кам’янки, Новотроїцького та Широкиного", – наголосили у штабі.

Також бойовики застосували бронетранспортери по укріпленнях сил АТО неподалік Водяного, озброєння БМП – біля Талаківки та Гнутового, великокаліберні кулемети – в районі Лебединського, Мар’їнки, Талаківки, Пищевика та Павлополя. Під обстріли зі стрілецької зброї потрапили захисники Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки, поблизу Широкиного – вівся снайперський вогонь.

Унаслідок ворожих обстрілів 1 український воїн загинув, 3 захисників – зазнали поранень, ще 2 – отримали бойове травмування.