Київська поліція відкрила справу щодо вибуху у парку Кіото

Київська поліція відкрила справу щодо вибуху у парку Кіото

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху гранати у парку Кіото на станції метро "Лісова" у Києві за двома статтями - щодо замаху на вбивство та за фактом незаконного поводження зі зброєю.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями: за фактом замаху на вбивство (ст. 15, ст. 115 Кримінального кодексу України) та за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 Кримінального кодексу України). Мешканець Чернігівської області, який кинув гранату, затриманий у рамках ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що оскільки чоловік отримав осколкові поранення ніг, він знаходиться у лікарні під охороною. За словами лікарів, його стан задовільний. Встановлено, що він раніше був судимий за злочин, пов'язаний із незаконним обігом наркотиків.

У поліції також поінформували, що іншого чоловіка, що постраждав внаслідок вибуху гранати, 21-річного жителя Броварів, лікарі прооперували, його стан стабільний.

Вночі 16 квітня під час бійки п'яний чоловік у камуфляжній формі кинув людям під ноги гранату, дві особи постраждали.