Китай вважає голосування в ООН щодо Сирії порушенням міжнародних норм

Китай вважає голосування в ООН щодо Сирії порушенням міжнародних норм

Китай, як постійний член Ради Безпеки ООН, не підтримав силову реакцію США, Великої Британії і Франції щодо сирійського режиму, вважаючи це порушенням міжнародних норм.

З відповідною заявою виступив під час екстреного засідання Радбезу постійний представник Китаю при ООН Ма Чжаосюй, повідомляє Укрінформ.

"Китай неодноразово закликав врегульовувати суперечки мирним шляхом, а також виступав проти застосування сили у міжнародних відносинах. Будь-які односторонні військові дії, які суперечать принципам і цілям Статуту ООН, порушують правила міжнародних відносин, міжнародне право та створюють ще більші ускладнення", - заявив глава китайської делегації.

Він закликав сторони утримуватися від будь-яких дій, що можуть призвести до подальшої ескалації, а також запропонував продовжити розслідування хімічної атаки в Сирії.

Нагадаємо, в ніч на суботу США, Велика Британія і Франція завдали високоточних ракетних ударів по трьох об'єктах в Сирії, пов'язаних із хімічною зброєю, у відповідь на хіматаки режиму Асада проти мирних громадян.