Савченко проходить перевірку на поліграфі

Савченко проходить перевірку на поліграфі

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко наразі проходить експертизу на поліграфі.

Про це у коментарі повідомила прес-секретар депутата Тетяна Проторченко, - передає Уніан.

Відповідаючи на питання щодо проходження Савченко експертизи на поліграфі, Проторченко зазначила, що сьогодні вранці розпочався другий етап цієї процедури, який наразі триває. "Може бути 5-6 годин, це за попередніми даними. А так - достовірно невідомо", - сказала вона щодо часу, який може піти на проведення експертизи.
На уточнення, де саме Савченко проходить перевірку на поліграфі, Проторченко повідомила, що експертиза проводиться у приміщенні СБУ в Аскольдовому провулку. "Все повністю закрито, абсолютно непублічно, всупереч тому, що вимагалося", - наголосила прес-секретар.

Як повідомлялося, Савченко та керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, затриманий на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюються у підготовці терактів та держперевороту. За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю парламенту.
 22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. 23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 59 діб до 20 травня, без альтернативи внесення застави. Савченко в суді оголосила голодування і заявила, що не збирається втікати з України.