ДФС зафіксувала ухилення від оподаткування в агросекторі

ДФС зафіксувала ухилення від оподаткування в агросекторі

Аудитори Державної фіскальної служби (ДФС) України в 2017 році здійснили 16,6 тис. позапланових перевірок щодо окремих найбільших ризиків ухилення від оподаткування.

Про це повідомляється Інтерфакс.

Згідно з повідомленням, особлива увага приділялася схемами руху ПДВ.

За даними ДФС, значну кількість схем ухилення від сплати податків було розкрито в найбільш ризикованій сфері – обіг сільськогосподарської продукції.

Крім того, виявлені недійсні операції з купівлі товарів/послуг, які не відбувались/надавалися в обсязі, зазначеному в первинних документах, і/або неможливість їх реальної поставки через відсутність у постачальника ресурсів для виробництва, зберігання і транспортування товарів; відсутність первинних документів, реєстрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності та документів, пов'язаних з нарахуванням і сплатою податків та зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Загалом під час цих перевірок було виявлено 6,2 тис. вигодонабувачів, зафіксовано 14,8 млрд грн схемного ПДВ, зокрема 2,6 млрд грн ПДВ від ризикованих імпортерів.

За їхніми результатами донараховано до держбюджету 16,2 млрд грн, з яких погоджено - 8,1 млрд грн (1,3 млрд з них вже сплачено).