Обстріл "Київміськбуду" поліція кваліфікувала як хуліганство

 Обстріл "Київміськбуду" поліція кваліфікувала як хуліганство


Обстріл "Київміськбуду" в Печерському районі столиці поліція кваліфікувала як хуліганство. Поліція здійснила слідчі дії: вилучила рештки гранатомета та записи відеонагляду.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила речник ГУ НП Києва Оксана Блищик.

"Також із місця події вилучили металеві рештки вибухового пристрою, щоб відправити їх на експертизу. Перші висновки вибухотехніків за слідами вибуху, за тими матеріалами, які ми зібрали на місці події, - це те, що стріляли все-таки з гранатомета. Всі першочергові слідчі дії на цей момент проведено. Є камери відеонагляду, які могли зафіксувати як зловмисників, так і момент пострілу", - сказала вона.

Блищик підкреслила, що записи з камер відеонагляду буде долучено до матеріалів кримінального провадження у встановленому законодавстві порядку.

"Правоохоронці вже переглянули записи відеореєстратора автомобіля, який стояв неподалік. Там якраз момент влучення снаряду в будівлю зафіксовано", - додала речник ГУ НП.

Відповідно до процесуальних керівників за погодженням із прокуратурою поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України ("Хуліганство"). У результаті розслідування і затримання людей, які вчинили це правопорушення, можливо, буде інша правова кваліфікація цієї події, якщо встановлять інші мотиви.

На цей час підозрюваних та затриманих нема.

Нагадаємо, будівлю "Київміськбуду" на вулиці Омеляновича-Павленка 4/6 (раніше Суворова) у Печерському районі Києва обстріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Інцидент стався близько двох годин ночі 13 квітня. Від пострілу постраждав відділ продажу "Київміськбуду". Зазначається, що поряд з цим приміщенням розташований ресторан "Хмелі-сунелі".