Криваве ДТП у Харкові: є нові подробиці

Криваве ДТП у Харкові: є нові подробиці

Винуватиця смертельного ДТП в центрі Харкова в жовтні Олена Зайцева, яка навіть не мала при собі водійських прав, могла брати участь у гонках по місту, внаслідок чого і сталося ДТП.

Про це пише Дзеркало тижня.

Зокрема, після аварії свідки помітили на місці автомобіль, водій якого стрімко поїхав з місця події, коли побачив наслідки.

Як розповіла під час судового засідання харків'янка Таїсія Помазан, перед аварією вона йшла провулком Мечникова. За її словами, вона не бачила момент зіткнення і на який колір світлофора рухалися авто, але чула звуковий сигнал Lexus. Жінка також повідомила, що один із свідків поїхав з місця ДТП відразу після події.

"Коли я вийшла з-за повороту, побачила червоний автомобіль Mazda, який рухався в попутному напрямку з Lexus. За кермом машини був високий хлопець у шкіряній куртці, худий, зі світлим волоссям. Він вийшов з авто, подивився на Touareg, побачив, що люди лежать, і поїхав", - розповіла Помазан.

На відеозаписі "гонок" по вулиці Сумській, які нібито влаштувала Зайцева з невідомим, видно автомобіль червоного кольору. Проте через високу швидкість визначити марку машини не вдалося.

У свою чергу водій мікроавтобуса Opel Vivaro, який разом з автомобілем Дронова виїжджав з Бурсацького узвозу, розповів, що він зупинився на червоний сигнал світлофора за 15-20 м від перехрестя. Коли загорівся жовтий, чоловік рушив із місця і не бачив моменту аварії. Свідок заявив, що і він сам, і Геннадій Дронов тоді порушили правила проїзду перехресть.

"Мене викликали з цього приводу в поліцію. І я, і автомобіль Volkswagen почали рухатися на жовтий сигнал світлофора. За це порушення мені виписали штраф у 425 грн", — розповів свідок.

Нагадаємо, що увечері 18 жовтня у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, на місці події загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів.