Штаб інформує про посилення обстрілів у зоні АТО

Штаб інформує про посилення обстрілів у зоні АТО

Штаб АТО повідомляє про посилення обстрілів: тепер із танків і мінометів.

Про це повідомляє Укрінформ.

"За минулу добу в зоні АТО суттєво збільшилась кількість ворожих обстрілів позицій українських військових, активно застосовувались танки і міномети різних калібрів", - заявив під час брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

За його словами, минула доба на лінії фронту відзначилася суттєвим збільшенням кількості обстрілів оборонних позицій українських захисників із боку російсько-окупаційних військ. Окупанти активно застосовували танки та міномети різних калібрів, наголосив Дмитро Гуцуляк.

На Луганському напрямку, за його інформацією, противник здійснив 4 прицільних обстріли опорних пунктів ЗСУ. Ворожа активність проявилась поблизу Новоолександрівки. Близько 19:00 окупанти тричі вели обстріли опорних пунктів ЗСУ,  застосувавши міномети калібру 82 мм і загалом випустивши 15 мін, а також гранатомети різних типів та великокаліберні міномети. З озброєння БМП пізно ввечері ворог вів вогневий вплив на захисників Луганська, зазначив речник Міноборони.

На Донецькому напрямку, повідомив Гуцуляк, зафіксовано 60 обстрілів наших опорних пунктів, 57 із яких визначено як прицільні. Російсько-окупаційні війська застосували танки двічі в районі Пісків і Водяного і Кам'янки. Загалом зафіксовано понад 60 ворожих обстрілів із танків по позиціях українських захисників.

За даними речника Міноборони, понад 100 мін із мінометів калібрів 120 і 82 мм окупанти випустили по оборонних позиціях ЗСУ в районах населених пунктів Широкине, Лебединське, Піски, Водяне, Кам'янка, Бердянське, Авдіївка, Талаківка та поблизу шахти "Бутівка". В районі цих пунктів, а також поблизу Опитного, Новотроїцького, Красногорівки та Гнутівки ворог вів провокаційний вогонь із гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Водяного також неодноразово вів вогонь ворожий снайпер, зазначив Гуцуляк.

Загалом, за інформацією речника Міноборони, за минулу добу бойовики 64 рази відкривали вогонь по оборонних позиціях сил АТО, з яких 61 обстріл визначено як прицільний.

Українські військовослужбовці 19 разів відкривали вогонь у відповідь. При цьому застосовувались виключно не заборонені Мінськими угодами види озброєння, наголосив Дмитро Гуцуляк.