Австралія підтримає військовий удар США по Сирії

Австралія підтримає військовий удар США по Сирії

Глава Міністерства закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що її країна підтримає можливу військову повітряну операцію США проти Сирії.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Я не коментуватиму військові дії США, але якщо США завдадуть авіаудару у відповідь на застосування хімічної зброї проти цивільного населення у Сирії, то Австралія підтримає будь-які дії, які будуть виваженими і пропорційними”, - сказала Джулі Бішоп.

Заява австралійського міністра з'явилася після погроз президента США Дональда Трампа вжити заходів військового характеру проти влади Сирії у зв'язку зі застосуванням отруйних речовин у населеному пункті Дума в Східній Гуті.

За словами Бішоп, торік Австралія вже висловлювала свою підтримку військовим діям США у відповідь на хімічну атаку.

Натомість думки австралійської опозиції розділилися. Тіньовий міністр закордонних справ Пенні Вонг відмовилася коментувати гіпотетичну військову відповідь, у той час як міністр оборони тіньового уряду Річард Марлз запропонував підтримати США.

Про можливу підтримку дій США уже заявили також прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей та президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, 7 квітня щонайменше 70 людей загинули унаслідок ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. У причетності до нападу підозрюють Росію. Уряд Сирії і Росія, зі свого боку, заперечують усі звинувачення.