В Україні відроджують роботу аеропортів

В Україні відроджують роботу аеропортів

Міжнародний аеропорт "Ужгород" має бути готовим до зимової навігації вже наприкінці цього - на початку наступного року.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочої поїздки по Закарпаттю, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

"Президент України поставив чітке завдання - до кінця 2018 року повноцінно запустити роботу аеропорту "Ужгород". Наразі "Украерорух" докладає максимум зусиль, аби летовище мало сучасне та безпечне обладнання. Аеропорт "Ужгород" має бути готовий до зимової навігації з осені 2018 року по зиму 2019 року. Сподіваємося, що тут працюватиме фахова команда аеропорту, від якої залежатиме якість авіасполучення, кількість маршрутів тощо. Ну і звичайно необхідна підтримка обласної влади", - зазначив Омелян.

Міністр розповів, що наразі розглядається можливість переконати як Уряд, так і Парламент розпочати наступного року цільове фінансування нових злітних смуг в Україні, щоб кожна область мала можливість забезпечити авіаційне сполучення як всередині України, так і на міжнародних напрямках.

У свою чергу, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль поінформував, що за останні 2,5 роки за рахунок обласного бюджету в Ужгородському аеропорту модернізований термінал із оновленням обладнання, по периметру встановлена спецогорожа, а злітно-посадкова смуга розширена й може приймати літаки класу "Boeing" чи "Airbus".

За його словами, аеропорт практично готовий для повноцінної роботи, потрібно лише встановити сучасне навігаційне обладнання, а це - прерогатива Міністерства інфраструктури України. Альтернативи Ужгородському аеропорту на Закарпатті немає, будувати щось із нуля - значить відшукувати величезні бюджетні гроші й витрачати купу часу. Тому ми дуже сподіваємося на ефективну роботу Мініфраструктури в запуску Міжнародного аеропорту "Ужгород", наголосив Геннадій Москаль.