У Новій Зеландії рятують дельфінів

У Новій Зеландії рятують дельфінів

На Південному острові Нової Зеландії, неподалік від гирла річки Окуру, на берег викинулися 38 дельфінів-гринд. Більшість тварин загинула.

Про це повідомляє видання "NZ Herald".

"Наразі повідомляється про 28 загиблих дельфінів. Щодо решти тварин, то, якщо їх неможливо буде повернути в океан, буде прийнято рішення застосувати евтаназію", - йдеться у повідомленні.

Гринди викинулися на берег у важкодоступному районі, тому їх помітили не відразу, рятувальники та волонтери прибули на місце із запізненням.

Рятувальні роботи ускладнені штормовою погодою, а оскільки дельфіни викинулися на вузьку піщану косу, є небезпека і для самих рятувальників через сильний вітер і високі хвилі.

Нагадаємо, найчастіше масові самогубства китів, дельфінів і морських свиней відбуваються в Новій Зеландії, Австралії і у півострова Кейп Код на північному сході США. Причина такої дивної поведінки може полягати в порушенні "біологічного" компаса тварин.

Ряд спільних рис, наприклад, полога берегова лінія, піщане дно і так далі, які об'єднують місця найбільш частих самогубств морських тварин, дозволили вченим висунути ще одну теорію. Викидатися на берег китів, дельфінів і морських свиней може змушувати активність сонця.