Великобританія назвала збоченням пропозицію РФ спільно розслідувати отруєння Скрипаля

Великобританія назвала збоченням пропозицію РФ спільно розслідувати отруєння Скрипаля

Делегація Великої Британії в Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) назвала заклики російської сторони спільно розслідувати інцидент у Солсбері - збоченням.

Про це повідомляє британська делегація у Twitter.

"Пропозиція Росії створити спільну британсько-російську групу з розслідування інциденту у Солсбері є збоченням. Це тактика відволікання уваги, дезінформації для того, аби ухилитися від питань, на які російська влада повинна відповісти", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 березня в британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія.
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новачок", розробленої ще в СРСР. Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини. Зі свого боку РФ оголосила персонами нон грата дипломатів із 23 країн.