СБУ розкрила теракт, в якому постраждав Мосійчук

СБУ розкрила теракт, в якому постраждав Мосійчук

Глава СБУ Василь Грицак повідомив, що теракт, здійснений у жовтні 2017 року, внаслідок якого загинуло двоє людей та ще троє отримали поранення, зокрема народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук, розкрито.

Про це повідомляє Тиждень.
 
"Мосійчук, теракт. Так, є новини. Нещодавно, буквально кілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації та здійсненні цього терористичного акту.Можу сказати, що цей теракт нами у взаємодії з прокуратурою розкрито", - сказав глава СБУ.

Він також додав, що затримано одну людину, ще двоє перебувають на іншій території, проте в СБУ розуміють де.

Грицак зауважив, що за його даними під час проведених обшуків вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі та документи, які можуть вказувати на причетність цієї людини до скоєння злочину.

"Не хочу розкривати деталі", - сказав глава СБУ та анонсував проведення брифінгу, присвяченого цьому злочину, найближчим часом.

Напередодні стало відомо, що Служба безпеки України затримала одного з виконавців теракту біля будівлі телеканалу "Еспресо" у жовтні 2017 року, унаслідок якого дві людини загинули.

Нагадаємо, 25 жовтня у Києві на вулиці Адама Міцкевича стався вибух біля будівлі телеканалу "Еспресо", внаслідок якого отримав поранення народний депутат Ігор Мосійчук. Пізніше, стало відомо, що внаслідок вибуху загинули двоє - охоронець нардепа та випадковий перехожий. Правоохоронці порушили провадження за статтею "теракт".