ГПУ допитала Назара Холодницького (аудіо)

ГПУ допитала Назара Холодницького (аудіо)

Голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький проситиме усунути його від посади на час розслідування справи, у якій він фігурує.

Про це він повідомив журналістам сьогодні після допиту в Генпрокуратурі, під час якого, за словами Голови САП, у нього намагалися відібрати зразок голосу для проведення експертизи. Назар Холодницький від цього відмовився.

Докладніше — Віолетта Карлащук:

"Назар Холодницький повідомив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і призначати процесуальних прокурорів. Від участі у слідчих діях він, за його словами, відмовляється, поки не буде вирішено питання про зміну відомства, що розслідуватиме справу.

Оскільки департамент, який нині нею опікується, на його думку, необ’єктивний. Назар Холодницький сказав, що у правоохоронних органах, зокрема, і в очолюваній ним Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, є три кримінальні провадження щодо представників цього департаменту Генеральної прокуратури, у тому числі й про незаконне збагачення.

Розслідування, у якому фігурує Назар Холодницький, ведеться за двома статтями, - це тиск на свідка та розголошення даних досудоВОго розслідування повідомив Українському радіо речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

А увесь допит, за словами Назара Холодницького, був зведений до однієї справи щодо виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Нагадаємо, в середині березня вона повідомила, що приблизно рік тому їй пропонували хабар у вигляді квартири, про що вона тоді ж поінформувала антикорупційні відомства.

З інтерв’ю Голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника виданню "Дзеркало тижня" від 30 березня, Назар Холодницький нібито не підписав ордер на обшуки, заплановані у цій справі. У тому ж інтерв’ю Артем Ситник сказав, що у кабінеті Назара Холодницького приблизно місяць велось санкціоноване судом прослуховування через підозру у передачі інформації зацікавленим особам в інших справах. Зокрема, у справі за звинуваченням мера Одеси Геннадія Труханова у розкраданні майна в особливо великих розмірах.

Після нинішнього допиту Назар Холодницький сказав, що наполягає на оприлюдненні всіх записів, зроблених у його кабінеті.

Не отримавши зразків голосу голови САП, слідчі Генпрокуратури планують відправити на експертизу для порівняння записи його виступів та інтерв’ю і ті, що були зроблені в його кабінеті, - повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко. За його словами, поки не буде отримано результатів експертизи, жодних слідчих дій не проводитиметься.

Чим завершиться справа Назара Холодницького — прогнозувати складно, - сказав в коментарі Українському радіо головний експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Олександр Лємєнов. За його словами, назріває чергове протистояння між правоохоронними органами та політичний скандал, який може позначитися на боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, 30 березня керівники Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро спрямували до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги про дисциплінарні порушення Назара Холодницького.

Генпрокурор Юрій Луценко тоді повідомив, що просить звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної комісії".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж 

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!

Останні новини
Леонід Фінберг про "1000 і одну книжку", філософський словник і кота Бучика
Леонід Фінберг про "1000 і одну книжку", філософський словник і кота Бучика
"Це дійсно історичний крок". Василь Шевченко про проєкт будівництва євроколії з Ужгорода
"Це дійсно історичний крок". Василь Шевченко про проєкт будівництва євроколії з Ужгорода
Суспільне стартувало не "з нуля", а з величезного "мінусу" — Розкладай
Суспільне стартувало не "з нуля", а з величезного "мінусу" — Розкладай
"Вакцинуйте своїх тварин раз на рік". Поради експерта — як вберегтися від сказу
"Вакцинуйте своїх тварин раз на рік". Поради експерта — як вберегтися від сказу
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Новини по темі
Це брехня російських ЗМІ — Кулеба про затримання у Росії нібито співробітниці "Save Ukraine"
Офіс генпрокурора створює окремий напрямок для розслідування сексуальних злочинів російських військових
Військовий прокурор про справу щодо Іловайська: посадовці, які раніше відмовлялися від допитів, зараз дадуть свідчення
Експерт про реформу прокуратури: збільшеними є кадрові повноваження генпрокурора
Сенцова і Кольченка викликають до прокуратури у справі про їхнє викрадення — речниця