Холодницький повідомив, у чому його звинувачують

Холодницький повідомив, у чому його звинувачують

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що йому інкримінують порушення двох статей, а саме – примушування давати свідчення свідка та розголошення даних розслідування.

Про це очільник САП повідомив після допиту в Генпрокуратурі, пише Тиждень.

"Дві статті інкримінуються: примушування давати свідчення свідка та розголошення даних розслідування. Не заарештували, не запідозрили, все нормально, будемо триматися. Я розумію, які відносини були у САП та НАБУ із цим департаментом. Я не бачу сенсу давати будь-які покази", – заявив Холодницький.

Він також повідомив про упереджене ставлення департаменту, що розслідує провадження.

"Є упереджене ставлення зі сторони департаменту. Я чекаю зміни прокурорів та слідчих департаменту, власне, який розслідує це провадження", – сказав глава САП.

Крім того, він заявив, що "жучок" в його кабінеті встановлював нібито не агент НАБУ, а людина, "яка обслуговувала акваріум".

"Наскільки я розумію, це звичайна людина, яка займалася акваріумом, просто йому дали апаратуру, яку треба встановити ", – зазначив Холодницький.

Раніше він повідомив, що клопотатиме про відсторонення його від посади на час розслідування кримінального провадження.

"Наскільки мені відомо, буде стояти питання про відсторонення на час розслідування провадження від посади. Не боюсь і навпаки сам буду клопотати про це для збереження об’єктивності розслідування. Щоб не було жодного втручання у роботу чи то комісії, чи своїх підлеглих прокурорів", – наголосив Холодницький.
 
Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що працівники Національного антикорупційного бюро України декілька тижнів прослуховували кабінет глави Спеціалізованої антикорупційною прокуратури Назара Холодницького. Глава НАБУ Артем Ситник підтвердив, що Бюро співпрацює з Генпрокуратурою у справі проти Холодницького.