На кордоні з Сектором Гази знову сутички: 70 поранених

На кордоні з Сектором Гази знову сутички: 70 поранених

Президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що відповідальність за насильство несе Ізраїль. У результаті зіткнень з ізраїльськими військовими на кордоні Ізраїлю і Сектора Гази у суботу, 31 березня, було поранено близько 70 палестинців.

Про це повідомляє Reuters.

У суботу тисячі палестинців пройшли по вулицях Гази, де відбувалися похорони 15 убитих палестинців. Представник ізраїльської армії заявив, що подробиці зіткнень в суботу перевіряються.

За словами ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, його країна захищала свій суверенітет і громадян. Зіткнення почалися, коли палестинці зібралися біля ізраїльського кордону і почали кидати каміння в бік військових, ізраїльтяни спробували придушити заворушення. За словами ізраїльських військових, деякі з протестувальників стріляли в них і кидали коктейлі Молотова.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав провести незалежне і прозоре розслідування конфлікту в Секторі Гази.

Напередодні тисячі палестинців вийшли на акцію протесту, яка відразу переросла в зіткнення між демонстрантами і ізраїльськими військовослужбовцями.

У результаті зіткнень з ізраїльськими військовими 30 березня вбито не менше 17 палестинців, понад 1400 отримали поранення. Серед убитих є діти, заявив під час виступу в Раді Безпеки ООН Ріад Мансур.

Як повідомляють палестинські ЗМІ, на багатоденну акцію протесту "Великий день повернення" вийшли близько 20 тисяч палестинців. Марш покликаний привернути увагу до долі палестинців, які живуть на правах біженців в інших країнах.