Суд провів підготовче засідання у справі Леоніда Бондаря (аудіо)

Суд провів підготовче засідання у справі Леоніда Бондаря (аудіо)

У Київському районному суді Одеси сьогодні відбулося підготовче засідання у справі інспектора Державної служби з надзвичайних ситуацій Леоніда Бондаря. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі дітей під час пожежі в дитячому таборі "Вікторія".

На засіданні побував наш кореспондент Василь Милосердний:

"На лаві підсудних співробітник Київського районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Леонід Бондар.

За даними слідства, інспектор неодноразово перевіряв стан пожежної безпеки в таборі "Вікторія", складав акти та приписи про усунення порушень, проте не подав рапорт до юридичної служби щодо призупинення роботи дитячої установи, каже прокурор відділу прокуратури Одеської області Роман Чередник.

Обвинувачений стверджує, що діяв згідно інструкцій і повноважень. Щоб запобігти трагедії, про виявлені недоліки повідомив своє керівництво, говорить Леонід Бондар.

До суду також передали обвинувальний акт щодо колишнього начальника районної служби з надзвичайних ситуацій Валерія Дяченка. Йому теж інкримінують службову недбалість".

Василь Милосердний, Одеса, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!