Росія втручається у вибори по всій Європі

Росія втручається у вибори по всій Європі

Спікер Палати представників США Пол Раян високо оцінив солідарну й узгоджену реакцію західних союзників на хімічну атаку росіян, яку вони влаштували у Британії.

З відповідною заявою він виступив у парламенті Чехії, де перебуває з візитом, повідомляє "The Washington Post".

"Солідарність на цьому передньому краї свободи важливіша, ніж будь-коли. Важливо, щоб ми діяли в солідарності з нашим союзником, в цьому випадку, з британцями, і засудили таку діяльність Росії", - заявив Раян під час перебування в нижній палаті парламенту Чехії, коментуючи консолідоване рішення західних країн вислати понад 130 російських дипломатів.

Він звинуватив Росію в поширенні дезінформації та причетності до кібератак. Як заявив спікер Палати представників США, Росія втручається в демократичні вибори по всій Європі, як це було в Сполучених Штатах.

Нагадаємо, вже понад 20 країн світу, зокрема і Україна, оголосили про висилку російських дипломатів. Ці дії були запроваджені на знак солідарності з Великою Британією після отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки у Солсбері бойовою хімічною речовиною нервово-паралітичної дії, внаслідок чого постраждали й інші люди.