Львівські депутати пропонують запровадити альтернативу поліетиленовим пакетам (аудіо)

Львівські депутати пропонують запровадити альтернативу поліетиленовим пакетам (аудіо)

Депутати Львівської міської ради звернулися до Верховної ради з вимогою встановити податок на поліетиленові пакети та надати пропозиції торговельним мережами щодо запровадження обов’язкової альтернативи таким пакетам.
   
Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"У середньому кожен українець використовує близько півтисячі поліетиленових пакетів на рік, а всі ми разом – близько 25 мільярдів штук! Період же розпаду такої тари, яка забруднює навколишнє середовище, сягає кілька сотень років.

Тому депутати Львівської міськради звернулися до колег із Верховної Ради з вимогою запровадити податок на використання поліетиленових пакетів і змусити торговельні мережі пропонувати покупцям екологічно нешкідливу тару, говорить ініціатор звернення, депутат Ірина Оршак.

Якщо в торговельних закладах на заміну шкідливому поліетилену прийде недорога екологічна тара, то залюбки використовуватимуть саме її, - кажуть львів’яни.

Запровадивши такі новації, "можна буде на законодавчому рівні обмежити використання поліетиленових пакетів та згенерувати екологічний фонд для створення об’єктів утилізації цих відходів", - сказано у зверненні депутатів Львівської міськради".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!