Українців закликають приєднатися до "Години Землі"

Українців закликають приєднатися до "Години Землі"

Сьогодні людство проводить Всесвітню акцію "Година Землі", яка щороку в останню суботу березня об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети.

Про це повідомляє Укрінформ.

"О 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня", - йдеться в повідомленні інформагентства.

"Година Землі" була започаткована в Сіднеї (Австралія) у 2007 році. Тоді понад 2 мільйони приватних будинків та організацій одночасно вимкнули світло на одну годину. Вже через рік до цієї ініціативи долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах.

Вже традиційно ця подія супроводжується виключенням світла та підсвітки й кількох споруд світового значення, як Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку, Тріумфальної арки у Парижі, Оперного театру у Сіднеї тощо. У 2017 році понад 12 тисяч місцевих та національних визначних споруд вимкнули світло під час Години Землі.

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Тогоріч до акції долучилися 16 міст та містечок. У 2017 році вже понад 75 міст нашої країни разом зі столицею приєдналися до світової спільноти, вимкнувши світло на відомих спорудах та закликавши жителів до активних дій за майбутнє Землі.

З-поміж відомих українських споруд та пам’яток, які опинилися на одну годину у темряві - Хрещатик, Софійський та Михайлівський собори, Києво-Печерська лавра у Києві, Театр опери та балету в Одесі, Свято-Успенський собор в Полтаві, Тернопільський та Луцький замки та багато інших.

Нагадаємо, з року в рік кампанія "Година Землі", ініційована та координована Всесвітнім фондом природи (WWF), набирає обертів. До неї приєднуються сотні мільйонів людей з усього світу. Кампанія отримала надзвичайну популярність від першої акції 2007 року, коли взяло участь лише одне місто (Сідней), і до нині, коли у ній беруть участь 2500 міст із 135 країн. Вже понад 1,8 мільярда землян бажають щось конкретно зробити для захисту майбутнього планети Земля.