Суд ЄС відмовився скасувати санкції щодо Ставицького

Суд ЄС відмовився скасувати санкції щодо Ставицького

Суд Європейського Союзу відмовився скасовувати санкції проти колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуарда Ставицького.

Відповідне рішення суд ухвалив у четвер, 22 березня, повідомляє ЄП.

Едуард Ставицький оскаржував санкції, запроваджені проти нього Радою Європейського Союзу у 2016 році. Своїм рішенням суд відмовився вилучати його із санкційного списку ЄС та наказав Ставицькому відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС.

6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.

У березні цього року Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та його соратників, водночас було знято обмеження проти колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

У санкційному списку разом з Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.