Суд допитав свідка захисту Віктора Януковича у справі щодо його держзради (аудіо)

Суд допитав свідка захисту Віктора Януковича у справі щодо його держзради (аудіо)

Оболонський районний суд сьогодні допитав свідка захисту Віктора Януковича у справі за звинуваченням його у державній зраді. За допомогою відеозв’язку з окупованим Кримом дала свідчення жителька півострова Оксана Медієва, яка, за її словами, 18-20 лютого 2014 року, була серед антимайданівців у Києві, а потім - очевидицею подій на початку анексії Кримського півострова Росією.

Про подробиці судового засідання розповість наша кореспондентка Тетяна Ковальчук:

"Приїхали до Києва автобусами з іншими кримчанами 17 лютого 2014 року, взяла участь в антимайданівських акціях, 20 лютого разом з іншими поїхала додому - розповіла під час допиту Оксана Медієва. Каже, що автобуси не пускали назад до Криму, а сама Оксана, як і кілька інших людей, були побиті. Про ці події допитував жінку захист Віктора Януковича у справі про держзраду.

Адвокат Віталій Сердюк каже, що очевидців тих подій, які були в автобусах і їхали з Києва, у сторони захисту сім десятків, але суд вирішив заслухати лише цю жінку.

Упродовж допиту свідка прокурори кілька разів вказують, що свідчення допитаної не стосуються суті справи – звинувачення Віктора Януковича у Державній зраді. Прокурор  Руслан Кравченко говорить про це і після засідання.

Захисту подав клопотання про допит свідків, які перебувають в Росії, через відеоконференцію між заздалегідь визначеним приміщенням суду на території Росії Святошинським районним судом Києва. Звинувачення не підтримало це клопотання. За словами прокурора військової прокуратури Максима Крима, допит свідків можливий лише шляхом проведення відео конференції з Оболонським судом. Серед цих свідків - і колишній премєр-міністр Микола Азаров. Оболонський суд не підтримав клопотання адвокатів . За словами головуючого судді Владислава Девятка, допит свідків можливий лише шляхом проведення відео конференції технічними засобами, наявними в Оболонському суді.

Інші свідки зі сторони захисту, які перебувають в Криму, за словами адвокатів, зможуть свідчити в суді лише 4 квітня".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

 

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!