Від початку лютого Мін'юст стягнув 310 мільйонів гривень аліментів

Від початку лютого Мін'юст стягнув 310 мільйонів гривень аліментів

Від початку лютого Мін'юст стягнув 310 мільйонів гривень аліментів на користь дітей згідно із Законом №7277 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості за сплатою аліментів".

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко журналістам у кулуарах парламенту, передає "112 Україна".

"Почав діяти закон про посилення відповідальності тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів. Ми маємо перші хороші результати, тому що тільки впродовж півтора місяця ми маємо 310 мільйонів гривень, які було стягнуто з тих батьків, котрі роками не платили аліментів своїм дітям", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 6 лютого в Україні набув чинності закон про обмеження для неплатників аліментів.

Коли сума несплачених аліментів перебільшить суму за півроку, до боржника застосують обмеження до моменту виплати грошей:
у праві на виїзд за кордон;
у праві на керування автівкою;
у праві на користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії; у праві полювати.

Цього дня Міністерство юстиції відкрило Єдиний реєстр злісних неплатників аліментів. Людину, яка має борг зі сплати аліментів, можна знайти за прізвищем і датою народження.