Смолій представив "дорожню карту" НБУ

Смолій представив "дорожню карту" НБУ

Національний банк представив Стратегію Національного банку й установив цілі на середньостроковий період.

Про це сказано в повідомленні регулятора, передають Українські Новини.

"Зараз ми маємо потужний фундамент для розвитку фінансової системи. За останніх два роки банки України повернули довіру громадян. Національний банк має чітке бачення й програму: ми продовжимо працювати на забезпечення цінової й фінансової стабільності, разом з фінансовим сектором будемо сприяти економічному зростанню", - зазначив голова НБУ Яків Смолій.

Стратегія Національного банку складається з таких цілей: низька й стабільна інфляція; стабільна, прозора й ефективна банківська система; поновлення кредитування; ефективне регулювання фінансового сектору; вільний рух капіталу; фінансова інклюзія; сучасний, відкритий, незалежний, ефективний центральний банк.

"Ми проаналізували потреби учасників фінансової екосистеми, умови середовища, у якому вони працюють, тенденції, які будуть впливати на екосистему в майбутньому. На базі цього аналізу ми й сформували стратегію Національного банку - дорожню карту, який ми будемо керуватися найближчі роки для досягнення визначених семи цілей ", - зазначив Смолій.

На презентації були присутніми представники міжнародних фінансових інститутів, посольств, регуляторів фінансового ринку, банківського співтовариства, громадських організацій, експертних кіл і медіа, чиновники, а також команда центробанку.